Vállalatunkról

Home  >>  Vállalatunkról

Continental AG

A Continental világ egyik vezető autóipari beszállítója. Fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és rendszerek, műszerezés, infotainment megoldások, járműelektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártójaként és szállítójaként a vállalat hozzájárul a nagyobb menetbiztonsághoz és a globális klímavédelemhez. A Continental emellett szakértő partner a hálózatba kapcsolt autós kommunikáció terén. A vállalat jelenleg több mint 233.000 munkatársat foglalkoztat 56 országban.

Magyarországon öt vállalattal, 7 telephelyen képviselteti magát, és több mint 7000 munkatársat foglalkoztatva végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet, emellett 1991 óta gumiabroncs értékesítési iroda és disztribúciós raktárral is jelen van.

Continental Automotive Hungary Kft.

A vállalatunk két telephelyen működik. A budapesti gyárban autóelektronikai részegységeket és mikroelektronikai áramköri modulokat gyártunk, míg Veszprémben a világ valamennyi autógyártója részére magas minőségben állítunk elő biztonságtechnikai elemekhez különböző (motor, kerék-, perdület-, IBS, LIPS (Linear Position Sensor) és egyéb) szenzorokat. Szntén Veszprémben található Fejlesztési Központunkban, valamint gépjármű-tesztpályánkon az elektronikus vezérlésű fékrendszerek (ABS, ESC) és azok komponenseinek fejlesztésén és tesztelésén dolgozunk. Központunk teljeskörű projektfelelőse az ESC-rendszereknek – beleértve más lokációk, így a frankfurti központ koordinálását is – melynek köszönhetően a Continental vevőit teljes mértékben Veszprémből szolgáljuk ki a világ minden részén. Szenzorfejlesztési csoportunk az intelligens akkumulátor szenzor (IBS) tervezésének kompetenciaközpontja.

Vállalatunk veszprémi telephelyén 2700 munkatársat foglalkoztatunk, köztük közel 600 szenzor- és szoftverfejlesztő mérnököt.

Folyamatos beruházásokkal, technológiai és termékprofil-bővítésekkel biztosítjuk vevőink számára a legjobb termékeket és a legmagasabb minőséget.

Amit ajánlunk

Külön hangsúlyt fektetünk a szakmai tudás folyamatos bővítésére, a személyes hatékonyság növelésére. Az egyéni teljesítményt, kompetenciát rendszeresen értékeljük, és a kiválóságot, a jó ötleteket megfelelően díjazzuk.

Támogatjuk a munkaidőn túli aktív sportolást. Munkatársaink és családjaik számára évente megrendezzük családi napunkat, és hagyományosan karácsonykor is együtt ünnepelünk.

Egyetemi hallgatóknak

A Continental Járműrendszertechnikai szakirányú mechatronikai mérnök mesterképzésére a Pannon Egyetemen várjuk a hallgatókat, ahol a legújabb autóipari rendszerek tervezéséhez és integrálásához szükséges ismereteket oktatják. A képzésről bővebben: http://felvi.mk.uni-pannon.hu/jarmu

2016 szeptemberétől 2 féléves akkreditált tantárgyat indítottunk a Pannon Egyetemen, Autóipari szoftver- és hardverfejlesztés a gyakorlatban címmel. Az itt elsajátítható ismeretek bármely autóipari vállalatnál hasznosíthatóak, és egyúttal versenyelőnyt nyújtanak a témához kapcsolódó szoftver- és szenzorfejlesztői munkakörökre való jelentkezésnél.

Conti_fekvo_fenyauto

contiepuletfoto7498